Чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять

Анна СВЕРСТЮК, Львівський портал

|

Весняні толоки покликанні на те, щоб показати людям, що саме від них залежить охайність та чистота їх місць проживання та праці. 23 квітня у 28 населених пунктах України пройшла акція «Чисте місто», ініційована компанією ДТЕК. Працівники-енергетики взяли у руки мішки, одягнули рукавиці та зробили свої улюблені місця відпочинку та вулиці міст чистішими.

4

Зокрема, акція «Чисте місто» зібрала близько 150 працівників ДТЕК Бурштинської ТЕС у місцевому парку та біля водойми. Енергетики разом із сім’ями прийшли, аби вкотре показати свій приклад іншим мешканцям міста.

«Сьогодні Бурштинська ТЕС четвертий рік поспіль бере участь у  акції «Чисте місто». Територія, де ми щороку прибираємо, стала набагато чистішою. Колись ми прибирали 3-4 години, а сьогодні фактично за годину-півтори вже справилися. Нема вже стільки  машин зі сміттям, і це показує те, що ця акція не є даремно проведеною, люди стали свідомішими, люди ведуть себе на природі охайніше, не залишають за собою сміття. У цій акції беруть участь сім’ї, династії енергетиків, ми розуміємо, що підтримуємо весь колектив компанії, який бере сьогодні участь у прибиранні в 28 населених пунктах», – зазначив директор ДТЕК Бурштинської ТЕС Андрій Шувар.

6

За словами першого заступника міського голови Бурштина Володимира Гулика, з кожним роком завдяки спільній праці енергетиків у місті стає набагато чистіше.

«Вже традиційно у нашому місті стало проведення акції «Чисте місто» і знову за доброї традиції активну участь у цьому беруть працівники ДТЕК Бурштинської ТЕС. Від міської ради, від громади хочу подякувати усім працівникам, які вийшли на прибирання. Тішить те, що кожного року в нашому парку сміття стає все менше. Розуміємо, що людина, яка сама взяла участь у такій акції, ніколи більше не викине сміття і особистим прикладом для своїх дітей покаже, що чисто не там, де прибирають, а чисто там, де не смітять», – заявив він.

Участь у прибиранні парку взяли і дітлахи енергетиків, які разом з мамою чи татом вирішили покращити санітарний стан улюбленого місця для прогулянок та відпочинку. Мама двох маленьких дівчат Софійки та Яринки, Оксана Мороз розповіла, що її донечки із радістю прийшли на акцію «Чисте місто».

мама з дітьми

«Не зважаючи на те, що сьогодні холодна погода, ми зібралися і пришли на прибирання . Діти з задоволенням на чистому повітрі цим займаються», – зазначила працівниця ДТЕК Бурштинської ТЕС.

Дівчатка дуже гордилися тим, що зібрали багато сміття і пообіцяли, що наступного року знову прийдуть допомагати місту.

«Ми сьогодні з мамою брали участь у акції «Чисте місто». Назбирали багато сміття, на наступний рік знову будемо брати участь у цій акції. Я люблю тут з мамою і сестричкою гуляти», – сказала дівчинка Софійка.

Зазначимо, що у Бурштині акція «Чисте місто» зібрала 6 тонн сміття, а це майже удвічі менше, ніж в попередніх роках.

DSC_0052

У Львівській області в селищі Добротвір працівники ДТЕК Добротвірської ТЕС також з ентузіазмом вийшли на акцію «Чисте місто». І хоча Добротвірська ТЕС значно менша за Бурштинську, на прибирання території вийшло майже 100, які не лише прибрали гори сміття, але й посортували його. Кожного року енергетики обирають новий плацдарм для проведення акції, аби згодом їхнє місто повністю набуло охайного вигляду.

«Сьогодні в місті Добротвір знову відбувається акція «Чисте місто». Працівники компанії ДТЕК Добротвірської ТЕС долучилися до цієї акції, оскільки це важливо для мешканців: ми всі тут живемо, всі тут відпочиваємо, і це покращує екологічний та санітарний стан нашого селища», – розповів начальник відділу екології  ДТЕК Добротвірської ТЕС Денис Шмат.

таращук

Як розповів директор ДТЕК Добротвірської ТЕС Олег Таращук, з кожним роком на акцію виходить усе більша кількість працівників компанії.

«У нашому селищі є місця, що потребують нашої допомоги для того, щоб привести їх у належний стан. Працівники ТЕС посортували сміття, і воно відправиться на переробку, ліквідували декілька стихійних звалищ.  Усе зібране вивозимо на сміттєзвалище і таким чином покращуємо рівень екологічної безпеки і покращуємо стан тих територій, де мешкають наші працівники. Ця акція з кожним роком набуває більшої популярності: минулого року нас вийшло 40, а цього року понад 90 працівників», – резюмував він.

Дітлахів у Добротворі також було немало – цьому сприяла і сонячна погода, і бажання дітлахів допомогти батькам.

«Я прийшла з мамою. Ми хочемо, щоб в нашому Добротворі стало чистіше. Ми хочемо, щоб в нашому місті було гарно, чисто, щоб воно сяяло», – розповіла 13-річна місцева жителька Марта.

У Добротворі толока завершилася успішно – 100 енергетиків  Добротвірської ТЕС назбирали 12 тонн сміття та очистили селище від стихійних сміттєзвалищ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *