Львівській лікарні подарували надсучасне обладнання для реабілітації

Ірина ДРАГУН, Львівський портал

|

У комунальній міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги Львова відкрили сучасне відділення реабілітації та відновного лікування. Тепер тут зможуть оздоровлюватися та поновлювати свої сили люди, які перенесли інсульти, черепно-мозкові та спинальні травми. Сучасна потужна  реабілітація для важких хворих стала можливою завдяки  співпраці   Львівської міської ради і  приватної компанії ДТЕК ­-  вони виділили кошти і провели велику організаційну роботу разом з лікарнею.

unnamed (2)

Структура нового  відділення реабілітації складає палатну зону на 24 ліжка, маніпуляційну, три зали фізичної терапії, масажний кабінет, кабінети психолога, ерготерапії ( з тренажерами для відновлення втрачених навичок руху) та інші допоміжні приміщення.

Загалом вартість цього проекту склала 8,5 млн грн. Капітальний ремонт приміщення на суму 4 млн грн профінансувало місто. Вагомий внесок зробила енергетична компанія ДТЕК, яка закупила для новоствореного відділення сучасне медичне обладнання на 3 млн грн.

unnamed (1)

«У 2011 році місто Львів та компанія ДТЕК підписали Декларацію соціального партнерства. З того часу продовжується системна співпраця між ДТЕК та містом у напрямку охорони здоров’я. Ми починали з реалізації інноваційного проекту «Телемедицина» у 4-х лікарнях міста, допомогли провести повну інформатизацію у дитячій лікарні, забезпечили сучасним медичним обладнанням палату інтенсивної терапії кардіологічного відділення львівської лікарні швидкої допомоги. Цього року провели закупівлю медичного обладнання для новоствореного відділення реабілітації та відновного лікування львівської лікарні на 3 млн грн. Ми усвідомлюємо, що медична та фізична реабілітація є фундаментом реабілітаційного процесу пацієнта і від її ефективності залежить відновлення здоров’я та подальше життя людини. Це вартує таких інвестицій», – наголосила керівник департаменту зі сталого розвитку ДТЕК Енерго Вікторія Гриб.

unnamed (4)

Міський голова Львова Андрій Садовий висловив слова вдячності компанії ДТЕК: «Мені дуже приємно, що це відділення реабілітації зроблене завдяки нашим потужним друзям, які допомогли Львову. Хочу подякувати компанії ДТЕК за інвестицію в обладнання. Вони просто привезли його і подарували – без жодних умов, без жодних зобов’язань. Це просто повага до міста».

Для нового відділення ДТЕК придбав три тренажера –  мотомеда, котрі необхідні для реабілітації хворих на розсіяний склероз, інсульт, травми хребта з пошкодженнями спинного мозку, а також пов’язані з цим неврологічні та нервово-м’язові відхилення. Також відділення обладнали  тренажером для тренування балансу, завдяки якому тренується рівновага, стабілізується система кровообігу та збільшується стабільність тулуба. Окрім цього, тут з’явилися три реабілітаційні пристрої, які призначені для проведення індивідуальної кінезотерапії з кількома пацієнтами одночасно, встановлена в приставці регульована жердина дає можливість безпечно виконувати вправи для верхніх та нижніх кінцівок, а також інша сучасна медична техніка.

unnamed (3)

Фахівець з реабілітації Олег Білянський також подякував ДТЕКу за фінансову підтримку, без якої не вдалося б придбати цю чудо-техніку. «Дуже важливо, що великий бізнес допомагає у створенні таких відділень. Особливо хочеться подякувати компанії ДТЕК, яка закупила потрібне для реабілітації обладнання. Думаю, вони підтримуватимуть нас і надалі, адже без їхньої допомоги нам би не вдалося реалізувати цей задум, який виношувався багато років», – зазначив він.

unnamed

За його словами, вся придбана апаратура є новітньою.

«Вона допомагає фахівцям фізичної реабілітації створювати додаткове навантаження, страхувати, розвивати різні групи м’язів. А пацієнтів тренажери мотивують до ще більшої праці. Таке обладнання у Львові є лише у деяких приватних клініках та частина у військовому госпіталі. А тепер – і у нашій міській комунальній лікарні», – констатував медик.

Він додав, що новостворене відділення розраховане на 24 пацієнтів з різними неврологічними, ортопедичними травмами та захворюваннями – опорно-рухового апарату.

І хоча воно щойно запрацювало, тут вже є 15 пацієнтів, котрі чекали на відкриття реабілітаційного відділення.

Додамо, що загалом з 2011 року ДТЕК реалізував проекти у сфері охорони здоров’я у Львові на 7,8 млн грн.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *