«Розвиток Громади» у Львові організувала катання на конях для хворих дітей

ГО «Розвиток громади»

|

Коні – унікальні тварини. З давніх-давен вони вірно служать та допомагають людям. Щоправда,  останнім часом все частіше користуються не лише силою та витривалістю,  але й потужною енергетичною аурою цих благородних тварин. Спілкування з ними має емоційно-лікувальні властивості для людей із вадами розвитку. Саме такі неймовірні якості були взяті за основу при плануванні благодійної акції членами львівської громадської організації «Розвиток Громади».

«Розвиток Громади» подарував довгоочікувані перші кроки

55Неймовірна користь від їзди верхи науково доведена вже давно. Таке фізіотерапевтичне лікування під час руху коня є надзвичайно ефективним, незалежно від того, активно сприймає пацієнт спілкування з твариною чи пасивно. Яскравим прикладом вдалої іпотерапії є лікування маленької чотирирічної  Ангелінки з діагнозом ДЦП, організоване активістами ГО «Розвиток Громади». Завдяки курсу реабілітації верхи найкращою винагородою для всіх учасників проекту стали її перші кроки.

56Після такого вдалого прикладу дієвого спілкування людини та коня, у львівському об`єднанні «Розвиток Громади» вирішили організувати ще один курс катання на конях для хворих діток, однак бажаючих із вадами розвитку було уже п`ятеро.

Всі учасники іпотерапії були в захваті від спілкування із тваринами: і діти, і батьки, і самі активісти ГО «Розвиток Громади». Усі по-різному, але вражаюче яскраво та позитивно, описували час, проведений спільно з кіньми, та враження, які у них при цьому склались. Таких світлих та вдячних відгуків не очікували навіть організатори об`єднання «Розвиток Громади» у місті Львові.

Відгуки людей про акцію від «Розвиток Громади»

57Кожен учасник у різні способи намагався виразити свою вдячність та прихильність лагідним тваринам. Маленька Оксанка разом зі своїм татом Ігорем сушила хліб та готувала інші смаколики, щоб пригостити свого нового друга, а Ігорчик наполегливо вмовляв свою маму, пані Марію, забрати Бурушку до них додому, щоб жити разом з ним.

Ідеальна гармонія, здорова врівноважена енергетика, абсолютно позитивна та загальна дружна атмосфера – все це, на думку львівських активістів  організації «Розвиток Громади», було чи не найголовнішим у запланованій ними акції.

Проте не слід забувати і про фізіотерапевтичний ефект від іпотерапії. Адже він справді відчутний з перших днів. Цей факт підтверджує активістам  “Розвитку Громади” мама мужньої Карінки. Дівчинка через нещасний випадок вже 4 роки прикута до інвалідного візка. «Катання на конях – справді щось неймовірне! Адже навіть при першому катанні відчутно, як напружуються м`язи спини, а при кожному наступному – укріплюються. Що ж про позитивні емоції, то про них навіть можна й не говорити – настільки все явно», – розповідала Карінкина мама організаторам благодійної верхової реабілітації об`єднання “Розвиток Громади”.

58

«Розвиток Громади»: головне попереду!

Дива існують, та залишається вірити, що нові чудеса, які сталися після курсу іпотерапії, цілком ймовірні. І кількість людей, які на власному досвіді пересвідчились в реальності таких див, повинна неодмінно зростати, а кількість вилікуваних дітей після реабілітації верхи на конях неуклінно більшати, й не лише у рамках розвитку міста Львова, а й по всій Україні. Щиро сподіваємося, що то була не остання акція від благодійної організації «Розвиток Громади».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *