Енергетики-волонтери допомагають дітям з особливими потребами

Соломія ГОЛОВІНА, Львівський портал

|

У Галицькому центрі соціально-психологічної реабілітації для дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Довір’я», що розташований у Бурштині, цього року з’явився спеціальний оздоровчий сухий басейн з   величезною кількістю м’яких кульок. Різнокольорові м’ячики для сухого басейну, які наповнені повітрям і при тиску приймають початкову форму, служать безпечною опорою для тіла дитини. Граючи в таких басейнах діти з фізичними вадами укріплюють м’язи, розвивають моторику рук та  покращують  психоемоційний стан.

Такий басейн для «особливих» діток з’явився завдяки виграшу в конкурсі «Місто своїми руками», який проводить і фінансує компанія ДТЕК. Окрім басейну, цього року, в рамках цього проекту, для центру закупили вкрай необхідні музичні інструменти.

«Торік завдяки компанії ДТЕК і конкурсу «Місто своїми руками», ми закупили мультимедійну техніку, масажний стіл та парти. Спеціальні столи для навчання в центрі були дуже потрібні, тому що для дітей шкільного віку тут проходять заняття за спеціальною програмою», –  розповіла директор Галицького центру соціально-психологічної реабілітації для дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Довір’я» Наталія Кец.

unnamed (3)

За її словами, у центрі передбачене денне перебування дітей та молоді з розумовою неповносправністю (віком від 7 до 35 років). «Найстаршому нашому реабілітанту 45 років. Просто не можемо відмовити людині, якщо вона до нас звернулася по допомогу», – пояснила Наталія Кец.

Вона додала, що всього у «Довір’ї» щоденно займається до 35 осіб. «Тут вони проходять повну реабілітацію. Навчаємо елементарних речей: як приготувати собі канапку, як почистити одяг, розвиваємо якісь творчі здібності та навчаємо по спеціальній шкільній програмі», – каже директор центру.

Також Наталія Кец розповіла про чудовий ярмарок виробів, які зробили власноруч вихованці центру «Довір’я». Серед них різні прикраси для волосся, оздоблені шкатулки, намисто, браслети з бісеру, заквітчані рамочки. Такий розпродаж своїх творінь дітки роблять раз в рік – у день міста Бурштин.

«Ми завдячуємо ДТЕК та Бурштинській ТЕС за те, що нам допомогли. Коли ми відкривалися, не мали взагалі нічого. Тепер в нас і приміщення із затишними класами, і умеблювання, маємо і з чим займатися з дітьми та проводити дозвілля», – зазначила Наталя Кец.

За її словами, енергетики ніколи не забувають про «особливих» діток. Зокрема, цього року окрім виграшу проекту «Турбота про дітей з особливими потребами» в конкурсі «Місто своїми руками», ДТЕК Бурштинська ТЕС зібрала чималу суму пожертвувань своїх працівників для вихованців центру «Довір’я».

«У червні з нагоди Міжнародного дня захисту дітей ми організували на станції збір грошей для цих діток. Це були добровільні пожертви наших працівників. Загалом зібрали 23 тисячі гривень, за них вдалося придбати два велосипеди, музичний центр, порохотяг, багато канцелярії та солодощі для дітей. Ми не вперше долучаємося до таких добрих справ. Така ініціатива йде і від керівництва, і від простих працівників», – розповів інженер ДТЕК Бурштинської ТЕС Арсен Александрів.

unnamed (2)

«Коли працівники Бурштинської ТЕС побачили, що наша компанія допомагає центру «Довіря», то теж вирішили долучитися до цієї ідеї. Вони пожертвували гроші з власних кишень, щоби допомогти діточкам. Якщо влада, бізнес та громада об’єднують свої зусилля, тоді нема проблем і криз, які неможливо вирішити», – зазначила керівник департаменту зі сталого розвитку ДТЕК ЕнергоВікторія Гриб.

unnamed (1)

Фото: прес-служби ДТЕК

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *