Щоб зима була тепла: на Бурштинській ТЕС продовжують ремонт енергоблоків

Катерина РОДАК, Львівський портал

|

На ДТЕК Бурштинській ТЕС розпочалися ремонтні роботи на двох енергоблоках, аби восени та взимку мешканці західної України могли отримувати тепло та електрику без перебоїв. Як відомо, саме в холодний період року населення більше потребує та використовує ці блага, тому працівники теплоелектростанції намагаються робити усе, аби люди відчували себе комфортно. Вже ремонтують енергоблоки №6 та №12, які експлуатували більше 50-ти років.

дтек 2Ще один з важливих позитивів проведення такої роботи на блоках – це зменшення шкідливих викидів у повітря. ДТЕК докладає значних зусиль для мінімізації негативного впливу на навколишнє природне середовище на всіх стадіях виробничого процесу. Більше 20 млн дол. США склали загальні витрати ДТЕК на природоохоронну діяльність на ДТЕК Бурштинської ТЕС за період 2012-2014 років.

дтек«Наразі у нас відбувається капітальний ремонт енергоблоку №6. Основна мета ремонту – підвищити навантажувальну здатність роботи до встановленої потужності і одночасно, якісно підготувати станцію до осінньо-зимового періоду.  На енергоблоці №6 під час капітального ремонту буде проведено великий об’єм робіт по ремонту електрофільтрів. Зокрема до 50% насаджуючих електродів замінено, щоб суттєво зменшити викиди шкідливих речовин в атмосферу», – розповідає Богдан Гетьман, заступник головного інженера з експлуатації ДТЕК Бурштинської ТЕС.

Як відомо, Бурштинська ТЕС забезпечує електроенергією 3 мільйони мешканців Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської областей, тому відповідальність за налагоджене виробництво у станції є найбільшою в Україні.

Шувар«ДТЕК вкладає кошти в ремонти та реконструкцію, бо розуміє відповідальність за роботу стратегічного для країни генеруючого обладнання. Бурштинська ТЕС – найбільш завантажена теплоелектростанція України впродовж багатьох років. Відтак, заздалегідь проведені ремонти дозволяють запобігти відмовам обладнання під час навантажень. Такі ремонти дають можливість станції успішно пройти осінньо-зимовий період, а також підняти економічні показники. Наразі ми ремонтуємо блок №6 та №12, загальним бюджетом близько 5 млн. доларів. У шостому блоці сьогодні проводиться розкриття турбіни. Розкривається вона для заміни обладнання, а також для продовження терміну експлуатації», – пояснює директор ДТЕК Бурштинської ТЕС Андрій Шувар.

Нагадаємо, що впродовж 2012-2014 роки з моменту приватизації Бурштинської ТЕС проведено реконструкцію двох блоків станції – №5 та №7, а також капітальні ремонти блоків №2, №3, №4 та №12. За увесь цей період компанія інвестувала у ці проекти 180 млн. доларів США.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *