ДТЕК фінансуватиме розвиток Бурштина, а не утримуватиме футбольні клуби

Львівський портал

|

ДТЕК прийняв рішення про припинення фінансування ФК «Енергетик». Це рішення ґрунтується на результатах соціологічного опитування, проведеного в Бурштині в квітні цього року з метою з’ясувати перелік питань, що є найбільш важливими для городян.

Згідно результатів опитування 85,7% бурштинців найбільше хвилює рівень охорони здоров’я, а не футбол. На їхню думку  міська лікарня потребує нового сучасного обладнання, необхідно значно підвищити рівень медичних послуг, придбати нові автомобілі швидкої допомоги та вдосконалювати кваліфікацію лікарів. Також мешканців Бурштина хвилює розвиток інфраструктури міста, енергоефективність комунальної сфери, забруднення навколишнього середовища та створення зон відпочинку.

Основні напрямки та пріоритети співпраці між компанією ДТЕК та містом Бурштин визначаються відповідно до пріоритетів самих городян. Ще у минулому році розпочався проект  підключення Бурштинської міської лікарні до всеукраїнського проекту «Телемедицина», що дасть можливість покращити діагностику та раннє виявлення захворювань, підвищити рівень надання медичних послуг та створити єдиний медичний простір в Україні. Медичні консультації будуть надаватись за двома напрямками: онкологія та кардіологія. Також  придбано медичне обладнання для операційної пологового відділення цієї лікарні на суму 220 тис.  грн.

Виділено 260 тис. грн.  на ремонт житлового будинку, що страждав від пожежі. 

Проведено комплексний енергоаудит системи теплопостачання міста, на котрий було витрачено 120 тис. грн.

Аби забезпечити бурштинів чистою питною водою, ДТЕК було профінансовано роботи з вивчення надр, в т.ч. дослідно-промислової розробки ділянок питних підземних вод, з яких здійснюється водопостачання  міста (250 тис грн.).

«В рамках Декларації  соціального партнерства впродовж минулого року було проведено реконструкцію басейну «Дельфін» у Бурштині, на ремонт та облаштування якого компанія виділила 3,3 млн грн.,  та яким можуть користуватися 18 тис мешканців міста. Не випадково компанія вирішила вкласти кошти у ремонт та реконструкцію басейну, адже ДТЕК дбає за здоров’я усіх своїх працівників, їх сімей та мешканців міст нашої присутності,» — говорить директор Бурштинської ТЕС Володимир Мазяр. Що стосується розвитку спорту в місті, то ДТЕК, зважаючи на пріоритети городян, готовий розвивати не лише водні види спорту, а й футбол. Але головним принципом є те, що  спорт має бути доступним для усіх, а не лише для декількох осіб.

«Ми вже допомогли ФК «Енергетик» погасити його заборгованість на суму 200 тис грн. Але неможливо бездумно витрачати мільйони гривень лише на утримання футбольного клубу. Керівництво ФК звернулося до ДТЕК із проханням про фінансову допомогу у розмірі 8,759 млн грн. на один тільки 2012 рік. При тому, що весь бюджет міста Бурштин складає 9,3 млн грн., а бюджет розвитку міста складає лише 604 тис грн. У кошторисі утримання ФК «Енергетик» також, наприклад, передбачається, що місячна заробітна платня 38 футболістів складає по 5 тисяч грн. Зважаючи на те, що середній рівень зарплат у Бурштині є набагато нижчим, компанія вважає виділення багатомільйонних бюджетів футбольному клубу і недоречним, і безвідповідальним.  Ми знаємо, що в місті є більш нагальні проблеми  – старе обладнання для лікарні, жахливий стан доріг, погане освітлення вулиць, величезні втрати тепла в мережі, не утеплені будинки, погана екологія та багато інших. І, як показали результати соціологічного опитування, мешканців хвилюють саме ці проблеми питання, і ДТЕК може допомогти у їх розв’язанні», — підкреслив директор із зовнішніх зв’язків ДТЕК Олександр Толкач.

Таким чином, з огляду на пріоритети городян і підписаної у 2011 році Декларації соціального партнерства між ДТЕК та містом Бурштин (Івано-Франківська область), основними напрямками у співпраці з громадою визначено енергоефективність в комунальному секторі, охорона здоров’я, розвиток соціальної інфраструктури, розвиток бізнес-середовища, освіта, культура і спорт.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *