ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові затримали 18-річного організатора втечі ухилянтів за кордон

Олег Дерев'янко

|

У Львові правоохоронці затримали 18-річного хлопця, який організував незаконний перетин кордону. За перехід лісом ухилянти платили йому до 15 000 доларів. Про це Львівському порталу повідомили у Департаменті стратегічних розслідувань Нацполіції України.

«Клієнтів» збирали у Львові, а потім відвозили до Закарпатської області, де проводили їх лісосмугою через кордон або вказували безпечний маршрут.

До організації незаконного каналу переправлення військовозобов’язаних чоловіків через кордон причетний 18-річний мешканець Рівненської області. За переправлення поза межами пункту пропуску брав від 10 000 до 15 000 доларів.

Згодом поліцейські з’ясували майбутні плани ділка – найближчим часом він повинен був переправити клієнта через кордон у Закарпатській області й за це мав отримати 12 000 доларів.

Після отримання фігурантом 10 500 доларів – частини від обумовленої суми – правоохоронці затримали його.

Слідчі повідомили ділку про підозру за ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Суд обрав запобіжний захід – тримання під вартою з правом внесення 75 700 гривень застави.

Санкція статті передбачає до дев’яти років тюрми.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: скриншот із відео

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *