ОСТАННІ НОВИНИ

Рашисти окупували Левадне на Запоріжжі: у ЗСУ прокоментували ці заяви

Олег Дерев'янко

|

Російські війська захопили Левадне в Запорізькій області та просунулися в інших населених пунктах, але ЗСУ тримають позиції на висотах навколо населеного пункту, передає Львівський портал.

За даними моніторингового проєкту DeepState, війська рф окупували Левадне, а також просунулися біля Шахтарського, Новоукраїнки, Богоявленки, Новодарівки, Стельмахівки, Гірника та Олександрополя.

Речник Сил оборони півдня України Владислав Волошин в етері телемаратону заявив, що активізація штурмових дій біля Левадного відбулася після захоплення Вугледару й перегрупування російських військ. Їм вдалося просунутися на глибину взводного опорного пункту, пише hromadske.

Волошин пояснює, що саме село – це «польовий стан», розташований у низині, який «трохи складно» обороняти. Водночас усі командні висоти біля Левадного – під контролем ЗСУ. Українські військові намагаються відновити втрачене положення.

Крім того, речник прокоментував припущення видання Economist, яке написало, що росіяни будуть намагатися просуватися в напрямку Запоріжжя.

Волошин каже, що наступальних угруповань росіян розвідка на півдні не виявила, однак він визнав, що окупанти намагатимуться «перекроїти конфігурацію лінії бойового зіткнення» і підтягнути свої сили, зокрема, до Запоріжжя.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: скриншот мапи DeepState

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *