ОСТАННІ НОВИНИ

У львівському центрі «Джерело» проводять ротацію працівників через інцидент з одним із вихованців

Маркіян Рой

|

В одному з відділень денного догляду центру соціальних послуг «Джерело» трапився інцидент, деталі якого розслідує внутрішня комісія. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Випадок трапився у відділенні на вул. Миколайчука працівники за погодженням з матір’ю вихованця використовували пасок безпеки для обмеження його рухів. Однак згодом почали використовувати флісову кофтинку, зв’язану рукавами, що не було обговорено з матір’ю хлопця.

4 жовтня, виявивши цю ситуацію, мати викликала патрульну поліцію. Правоохоронці на місці не знайшли ознак насильства чи фізичних травм у дитини. Усі співробітники відділення, включаючи керівницю та заступницю директора, яка відповідає за денний догляд, надали свідчення патрульним.

У відділенні працювала команда у складі чотирьох працівників, двоє з яких мають досвід роботи з дітьми з інвалідністю понад 10 років. За результатами внутрішньої перевірки та висновків поліції будуть прийняті відповідні рішення.

Директорка «Джерела» Зореслава Люльчак розповіла, що у центрі створили внутрішню комісію, яка перевіряє всі обставини. Вона наголосила, що всі методи та інструменти використовують лише для безпеки дітей.

«Спершу думали тимчасово призупинити діяльність відділення, але більшість батьків працюють, тому і для них, і для їхніх дітей важливо, щоб відділення продовжувало роботу. Наразі більша частина дітей продовжує відвідувати наше відділення щодня, зокрема і дитина, з якою трапився інцидент. Ми організували ротацію працівників на певний період. Надалі розглядаємо можливість встановлення камер відеоспостереження, щоб запобігти схожим інцидентам», – сказала Зореслава Люльчак.

На певний період організували ротацію працівників. Надалі в центрі розглядають можливість встановлення камер відеоспостереження, щоб запобігти схожим інцидентам.

«Щодо застосування методів обмеження руху, то так, справді, часом є такі ситуації, коли для попередження аутоагресії до себе особисто чи до тих, хто поруч, спеціалісти можуть використовуватись засоби обмеження рухів у таких центрах. Моя  донька з інвалідністю раніше також потребувала обмеження рухів, її це заспокоювало і вона не могла завдати собі шкоди від самоагресії. Але звісно, це було зі мною погоджено і проговорено. Тому такий метод можливий, але точно за умови погодження з батьками», – розповіла Оля Шмалюк, психологиня та мама дівчини з інвалідністю, яка також відвідує денний догляд у «Джерелі».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *