ОСТАННІ НОВИНИ

Посадовців «Галсільлісу» зі Львівщини підозрюють у махінаціях на продажі деревини

Наталія Жолинська

|

Правоохоронці проводять масштабне розслідування щодо посадовців КП «Галсільліс» та його філій на Львівщині. Зокрема, за версією слідства, вони укладали прямі договори з покупцями деревини за заниженими цінами, тим самим умисно завдавали збитки підприємству. Про це пише NGL.media. 

Офіційно розслідування розпочали у серпні 2024 року. У кримінальному провадженні йшлося, що службові особи КП «Галсільліс» упродовж 2022 2024 років реалізували 17 тисяч метрів кубічних круглих лісоматеріалів (це близько 850 вантажівок з кругляком) за заниженими цінами.   

«Встановлено, що керівництво ОКС ЛГП «Галсільліс», зловживаючи службовим становищем, віддає накази своїм підлеглим службовим особам структурних підрозділів організувати на ввірених їм лісових територіях протиправний механізм щодо реалізації круглих лісоматеріалів по прямих договорах», – вказано в одній із судових ухвал у цій справі, однак сума збитків не уточняється. 

Окрім того, слідство досліджує й інші ймовірні порушення у роботі «Галсільлісу», зокрема, незаконні рубки під прикриттям «рубок рідколісся» та «рубок догляду» упродовж останніх 5,5 років. Це популярна серед лісівників схема, коли під виглядом рідколісся чи хворих дерев насправді рубають якісну деревину.

Також цьогоріч у жовтні правоохоронці провели обшуки в офісах ОКС ЛГП «Галсільліс» у Львові та області і вилучили низку документів, серед яких укладені договори на поставку деревини. Галицький районний суд наклав арешт на усе, що вилучили під час обшуків. 

Довідка. «Галсільліс» – обласне комунальне лісогосподарське підприємство, яке опікується комунальними лісами у Львівській області. Має у своєму підпорядкуванні 18 філій.  

Як повідомляв Львівський портал, у березні цього року правоохоронці викрили схему незаконних рубок рідколісся, до якої керівництво Львівського обласного управління лісового господарства залучило очільників сімох лісгоспів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *