ОСТАННІ НОВИНИ

Начальник Тернопільського ТЦК вимагав у підприємця хабар за відстрочку від мобілізації

Олег Дерев'янко

|

Правоохоронці викрили начальника Тернопільського РТЦК, який вимагав у підприємця хабар за відстрочку від призову на військову службу. Про це Львівському порталу повідомили у Державному бюро розслідувань.

Там розповіли, що комерсант наразі вперше здобуває вищу освіту на денній формі навчання в одному з навчальних закладів Прикарпаття, тож має законне право отримати відстрочку від призову.

Однак військком попередив чоловіка, який займається агробізнесом, що оформить йому довідку про відстрочку лише за хабар. Начальник ТЦК вимагав талони на тисячу літрів дизельного пального на суму 1,5 тис. доларів.

ДБР затримало посадовця 21 жовтня після отримання талонів на пальне. В його авто виявили та вилучили крім талонів, 13 тис. доларів та 73 тис. гривень готівкою.

Правоохоронці провели обшук і в службовому кабінеті фігуранта, де також вилучили паливні картки на понад тисячу літрів дизеля та бензину.

Військкому повідомили по підозру в одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). Санкція статті передбачає до 10 років тюрми.

До суду подали клопотання щодо обрання фігуранту запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ДБР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *