ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні вперше зібрали врожай бавовни. Чому це важливо для війни

Наталя Дуляба

|

В Україні завершують збирати перший урожай бавовника, який навесні висадили в Одесі. Із цієї рослини виробляють не лише тканину, а й порох, необхідний для боєприпасів. Про це Львівському порталу повідомили у Міністерстві аграрної політики та продовольства.

Тестові плантації бавовника висадили в Одесі навесні у вісьмох фермерських господарствах і на одній науково-дослідній ділянці Українського інституту експертизи сортів рослин. Йдеться про невеликі ділянки площею від 0,2 до 0,5 га.

Як розповів міністр аграрної політики та продовольства Віталій Коваль, загалом аграрії отримали 110 кг насіння бавовника, яке посіяли на площі понад 5 га. Всього до України завезли п’ять сортів цієї рослини: два – зі США, два – з Німеччини та один – із Туреччини.

«Бавовна – це культура, яку використовують для виробництва пороху. У військові часи така сировина для України надважлива. Крім цього, з бавовни також можна виробляти тканину і олію. Наступного року очікуємо збільшення посіву до 30 тисяч га», – прокоментував Віталій Коваль.

Аби стимулювати фермерів вирощувати бавовну, Мінагрополітики запустить відповідні програми з фінансування.

Нагадаємо, що у квітні цьогоріч Верховна Рада ухвалила закон про спрощення реєстрації бавовника.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Мінагрополітики

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *