ОСТАННІ НОВИНИ

У раціон військових обіцяють додати більше сезонних фруктів й овочів

Наталя Дуляба

|

З 2025 року Державний оператор тилу збільшить закупівлю сезонних овочів та фруктів, тож раціон військовослужбовців має бути більш збалансованим. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Міністерства оборони.

Міноборони переглянуло правила придбання свіжих сезонних фруктів й овочів, збільшивши терміни їхньої закупівлі. Тому в ЗСУ обіцяють більше фермерської продукції, яка, як зауважують у відомстві, зазвичай є високоякісною та має доступнішу ціну.

«Військові отримуватимуть більше свіжих сезонних фруктів та овочів, зокрема кабачків, томатів, картоплі, капусти, яблук тощо», – йдеться у повідомленні.

Держоператор тилу (ДОТ) розпочне використовувати оновлені правила закупівель вже з початку 2025 року.

«Адаптовуємо наші закупівельні процеси під умови війни. Нові вимоги до закупівлі свіжої фермерської продукції дозволять постачати в армію якіснішу та здоровішу їжу», – прокоментував заступник міністра оборони України Дмитро Кліменков.

Нагадаємо, українським військовим в ЗСУ обіцяють надавати харчування відповідно до їхніх релігійних, медичних та етичних потреб. Наприкінці 2024 року бійцям мають постачати кошерні, халяльні та вегератаріанські сухпайки.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *