ОСТАННІ НОВИНИ

Британія надасть Україні кредит у 2,93 млрд доларів за рахунок заморожених активів РФ

Маркіян Рой

|

Велика Британія надасть Україні кредит у розмірі 2,26 млрд фунтів стерлінгів (близько 2,93 млрд доларів). Його буде погашено за рахунок доходів від заморожених активів РФ. Про це повідомляє Українська правда з посиланням на сайт британського уряду.

Нові 2,26 мільярда фунтів стерлінгів – це внесок Великої Британії у програму кредитної допомоги Україні від G7, в рамках якої 50 мільярдів доларів від країн G7 будуть надані Україні на військові, бюджетні та відновлювальні потреби.

Кредит буде погашатися за рахунок прибутків від заморожених російських активів.

«Кредит Великої Британії у розмірі 2,26 мільярда фунтів стерлінгів призначений для бюджетної підтримки військових витрат України, що дозволить українцям інвестувати в ключове обладнання для підтримки їхніх зусиль проти Росії, таке як протиповітряна оборона, артилерія і більш широка технічна підтримка. Ця допомога є додатковою до існуючої військової допомоги Україні у розмірі 3 мільярдів фунтів стерлінгів на рік, яку Прем’єр-міністр підтвердив протягом першого тижня свого перебування на посаді», – йдеться в повідомленні.

Загалом Велика Британія направила в Україну близько 400 одиниць різної техніки, а міністр оборони Британії Джон Хілі нещодавно оголосив, що Велика Британія надасть Україні 650 легких багатоцільових ракетних комплексів для посилення протиповітряної оборони країни.

Президент Володимир Зеленський подякував Великій Британії за надання Україні додаткової фінансової допомоги у розмірі 3 мільярдів доларів на підтримку наших військових потреб, яка буде повернута з прибутків від заморожених російських активів.

«Цей важливий крок робить Велику Британію першою країною G7, яка зробила внесок у механізм збільшення надходжень до бюджету України. Велика Британія вкотре демонструє лідерство та показує себе як справжній друг і партнер України», – зазначив глава держави.

Як повідомляв Львівський портал, у понеділок, 21 жовтня, Сполучені Штати Америки виділили Україні черговий пакет допомоги на 400 млн доларів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *