ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський прокоментував ідею зменшення мобілізаційного віку до 18 років

Олег Дерев'янко

|

Нині Україна не планує зменшувати мобілізаційний вік нижче за 25 років, попри те, що партнери держави хотіли б такого рішення. Про це повідомив президент Володимир Зеленський в інтерв’ю для телемаратону, передає hromadske.

«Партнери хотіли б, щоб вік був зменшений. У нас мобілізація з 25 років, і ми поки що не бачимо причин вводити ці зміни. Я вважаю, що на сьогодні це небезпечно», – наголосив він.

Як зауважив Зеленський, нині є інструмент, за яким Міноборони пропонує контракти, і кожен охочий, навіть молодший за 25 років, може контрактуватися за власним бажанням.

«Дуже багато різних інформаційних вкидів, і це велика проблема загалом. Жодних планів щодо мобілізації з 18 років на сьогодні немає»,  запевнив глава держави.

Як повідомляв Львівський портал, нещодавно міністр оборони України Рустем Умєров також прокоментував заяви про нібито тиск з боку Сполучених Штатів Америки щодо зниження мобілізаційного віку до 18 років.

За його словами, таких обговорень не було, і мобілізація в Україні відбувається згідно з чинним законодавством, віком від 25 до 60 років.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ілюстративне, Офіс президента

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *