ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині придбають житло для двох дитбудинків сімейного типу з Херсонщини

Наталія Жолинська

|

У Бродах та Золочеві Львівської області для двох евакуйованих дитячих будинків сімейного типу з Херсонської області придбають помешкання. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської облради.

Відповідне рішення комісія прийняла 17 жовтня. Зокрема, викуплять будинки за кошти державного бюджету, субвенцію перерахують територіальним громадам. 

Помешкання, які планують придбати, повністю готові для проживання, умебльовані, забезпечені технікою, кухонним блоком, а прибудинкова територія якісно замощена та обгороджена. Їх зареєструють за громадами й передадуть в користування сім’ї. 

«Радий, що держава, навіть у такий скрутний час, змогла долучитися до придбання домівок для дітей», зазначив в.о. голови ЛОР Юрій Холод. 

Довідка.  

Дитячий будинок сімейного типу  окрема сім’я, яка бере на виховання та спільне проживання не менш як 5 дітей-сиріт чи дітей, позбавлених батьківського піклування. Загальна кількість дітей у дитячому будинку сімейного типу не повинна перевищувати 10 осіб, враховуючи рідних. Діти перебувають у такому будинку до свого 18-річчя, а в разі продовження навчання до 23 років або до закінчення навчання. 

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *