ОСТАННІ НОВИНИ

Литва анонсувала допомогу Україні на 3,5 млрд євро

Наталя Дуляба

|

Литва узгодила надання Україні нового пакета допомоги на 3,5 млрд євро. Про це 16 жовтня повідомив литовський міністр закордонних справ Ґабріелюс Ландсберґіс під час спільного брифінгу з міністрами закордонних справ країн Нордично-Балтійської вісімки в Одесі, повідомляє Укрінформ.

Ландсберґіс наразі не уточнив, що саме входитиме у цей пакет допомоги. Втім він наголосив, що Литва – серед лідерів постачальників енергетичного обладнання в Україну.

Із початку повномасштабного вторгнення Росії Литва надала Україні обладнання на 15,4 млрд євро.

Також Ландсберґіс висловив підтримку мирного плану президента Володимира Зеленського.

«Мирний план Зеленського дуже реалістичний. У нас є можливості поставити зброю, у нас є можливості усунути усі обмеження на використання зброї. Це все залежить від політичних рішень. Також у нас є можливості надати гарантії безпеки Україні, для того, щоб Україна була впевнена, що вона не буде атакована наступного дня, як це було минулі роки», – сказав міністр закордонних справ Литви.

Також він наголосив, що не можна відкладати прийняття рішення щодо надання дозволу Україні використовувати далекобійну зброю по військовим об’єктам РФ.

«Відкладання прийняття цього рішення у 2014 році привело нас до подій 2022 року. Якщо ми будемо відкладати рішення, буде світова криза», – підкреслив Ґабріелюс Ландсберґіс.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *