ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські медики замінили два кульшові суглоби жінці, яка не могла ходити

Маркіян Рой

|

Оксана Бардаш із Львова майже втратила здатність ходити через сильне зношування обох кульшових суглобів. Жінка страждала від прогресуючого болю в ногах, спричиненого коксартрозом четвертої стадії – хронічним захворюванням, що руйнує хрящі суглобів. У Львові їй провели ендопротезування. Про це повідомили у Першому медоб’єднанні.

Єдине, що могло знову поставити на ноги жінку – це ендопротезування, тобто заміна зношених суглобів на штучні. Це дороговартісна операція. Але, завдяки міській програмі з безкоштовного ендопротезування, ортопеди-травматологи Лікарні Святого Пантелеймона Першого медоб’єднання Львова мали змогу допомогти цій пацієнтці.

Два роки тому у львів’янки Оксани Бардаш почала боліти нога. Спершу одна, а невдовзі і друга. Біль ставав все сильнішим. І, коли жінка вже не могла самостійно ходити, то звернулася за порятунком до спеціалістів Лікарні Святого Пантелеймона. Львівські медики обстежили пані Оксану та встановили діагноз: коксартроз кульшових суглобів четвертої стадії. Це хронічне прогресуюче захворювання, що вражає та руйнує хрящ, який покриває голівку тазостегнового суглоба.

«Основне завдання суглоба – це рух. Коли ділянки, по яким рухається суглоб деформуються і навколо нього утворюється наріст, це спричиняє сильний біль. На жаль, консервативно це захворювання не лікується. А єдиний метод – це ендопротезування суглоба», – розповідає Роман Жовнір, ортопед-травматолог Лікарні Святого Пантелеймона.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.   

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *