ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині подорожчали продукти, одяг та взуття

Наталя Дуляба

|

У вересні на Львівщині на 13% виросли в ціні яйця, на 6% – овочі та борошно, на 7% – одяг і взуття. Ще майже на 8% подорожчав проїзд у громадському транспорті і практично на 10% –освітні послуги. Про це Львівському порталу повідомили в обласному управлінні статистики.

Загалом споживчі ціни у вересні на Львівщині зросли на 1,5% у порівнянні зі серпнем, а з початку року – на 6%. Водночас ціни на продукти за останній місяць виросли на 1,9%, за рік – майже на 5%.

Найбільше у вересні подорожчали яйця – на 13,3%. Ще 6,6% додали в ціні овочі, борошно пшеничне – 6,1% й олія соняшникова – 4,3%.

Макарони (з м’яких сортів пшениці) піднялись у ціні на 3,7%, риба морожена – на 3,5%, масло вершкове – на 3,2%, шоколад – на 2,9%, хліб, сири м’які жирні – на 2,2%, молоко – на 1,9%, рис – на 1,6%, фрукти – на 1,4%, м’ясо свинини – на 0,7%.

Водночас на 2,6% подешевшав маргарин, на 2,4% – пластівці вівсяні, на 1,1% – сири тверді типу едам, мінеральні та джерельні води. Несуттєве здешевшання на ринку зафіксували на цукор і крупи гречані (0,6%), а також на м’ясо яловичини (0,3%).

Вартість тютюнових виробів підвищилися в середньому на 1,4%, а алкоголь навіть подешевшав на 0,5%.

Ціни на одяг і взуття на Львівщині загалом зросли на 7,1%, зокрема одяг подорожчав на 8%, взуття – на 6%.

Вартість комунальних послуг у вересні не змінилась, втім у житлово-комунальній сфері на 1,6% подорожчали матеріали для утримання і ремонту житла.

Проїзд у міському транспорті на Львівщині подорожчав на 7,8%, у міжміському автобусі – на 2,1%. Однак разом із цим вартість проїзду в електричках зменшилася на 2,6%. Автомобілі подорожчали на 1%. Ціни на паливо та мастила підвищилися в середньому на 0,2%.

Також майже на 10% піднялись у ціні освітні послуги, зокрема вищої освіти – на 12,5%, середньої – на 8,6%, навчання на курсах іноземних мов – на 3,1%.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *