ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові укріплять аварійну набережну Левандівського озера

Наталія Жолинська

|

У Львові укріплять аварійну частину набережної у парку Озеро Левандівське. Мешканців просять не ходити біля аварійної підпірної стінки берега, допоки її не укріплять. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.  

Зокрема, йдеться про частину берега з боку заводу «Лімо», що розташований поруч з озером. Реконструкцію набережної планують розпочати невдовзі. Вже у середу, 16 жовтня, відбудеться тендер, на якому обиратимуть підрядника робіт. Замовником робіт є ДП «Скнилів-парк».

За висновками технічного обстеження, на аварійній ділянці зміщені залізобетонні блоки, деформовані та зруйновані металеві стержні з’єднання, просідають та втратили проєктне положення тротуарні плити. 

«Неможливо безпечно експлуатувати бурегоукріпну споруду. Порушені вимоги першої групи граничних станів. Набережна є небезпечною через можливий зсув бетонних блоків та грунту. Відтак необхідно виключити перебування людей в зоні можливого зсуву», – зазначили у висновку техобстеження. 

Зазначимо, що Озеро Левандівське – один з найвідвідуваніших у Львові парків. Крім того, у водоймі, яка має досить велике плесо, мешкають пара білих лебедів та дикі качки, яких відвідувачі часто підгодовують. 

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *