ОСТАННІ НОВИНИ

Підрозділ «Асгард» звинуватили радника командувача Павлюка в погрозах. Розпочато розслідування

Андрій Котенський

|

Ударна група Asgard, підрозділу «Очі» 120-ї окремої бригади ТрО заявила, що цивільний Олександр Дмітрієв на прізвисько Тихоход, який представлявся радником командувача Олександра Павлюка і «рішає «вопроси» роти з командуванням», погрожує військовим і є внутрішнім ворогом України. Відповіжне відеозвернення опубліковано на офіційній сторінці «Асгарду».

«Окрім зовнішнього ворога, на жаль, маємо внутрішнього. Внутрішнім ворогом вважаємо того, хто своїми усвідомленними діями віддаляє перемогу, наносить шкоду силам оборони. Олександр Дмітрієв, на прізвисько Тихоход. Цивільна особа, яка дозволяє собі втручатись у роботу нашого підрозділу. А саме: віддавати накази військовим, погрожувати «ломати військових через коліно», та принижувати їх гідність», – йдеться у повідомленні асгардівців.

Бійці закликають командування втрутитись у ситуацію, а також публічних вибачень від Олександра Дмітрієва.

У командуванні Сухопутних військ повідомили, що інцидент «Асгарду» із  Дмітрієвим буде ретельно розслідуваний, а до цього громадян закликають утриматися від емоційних оцінок подій.

«Щодо фрагменту відео, розповсюдженого 13 жовтня підрозділу «ОЧІ» групи «Азгард» у соціальній мережі Фейсбук повідомляємо, що інцидент буде ретельно розслідуваний. Будуть з’ясовані обставини справи, аргументи та докази обох сторін конфлікту. Діям учасників конфлікту буде надана правова оцінка. Інформація щодо рішень, прийнятих в результаті службового розслідування, буде доведена до широкого загалу.

На час перевірки просимо громадян утриматись від самостійної емоційної оцінки даної ситуації, яка може бути невірною, через відсутність повного об’єму інформації та протиріччя наявної», – повідомили в командуванні Сухопутних військ.

У коментарях до допису щодо заяви військових Дмітрієв заперечив звинувачення та заявив, що «ця провокація давно спрогнозована».

Окрім того, журналістам hromadske Дмітрієв заявив: «Наказів, звісно, не було і не могло бути». За його словами, буде розслідування, а ситуацію коментуватимуть «офіційні джерела». Він додав, що бійці нібито мали вийти на бойові 14 жовтня.

У той же час голова правління «Центру протидії корупції» Віталій Шабунін також вимагає вибачень Дмітрієва, бо доказів його вини у ЦПК є придостатньо.

«У мене пропозиція до ТОП-генералів, іменами яких Олександр Дмитрієв (Тихоход) робить все те пекло. Давайте зробимо так. Ми в ЦПК не розкажемо деталі (і не покажемо документи) усього, що начудив Дмитрієв (а начудив він багато).

Натомість ви змусите його вибачитися перед бійцями Асгарду, звільните з цивільної посади, а його «Очі» випиляєте з бойових розпоряджень (принаймні, як єдину дозволену для використання систему). Ну і, звичайно, забороните Дмитрієву (Тихоходу) вхід на військові та цивільні обʼєкти Сил Оборони, в першу чергу в Генштаб та Міноборони. А ми попросимо народних депутатів це перевірити. Ані військовому керівництву, ані країні не потрібен цей скандал. От правда, зараз геть не до цього», – повідомив Віталій Шабунін.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова  підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *