ОСТАННІ НОВИНИ

Російська хунта засудила українську журналістку Яніну Соколову

Андрій Котенський

|

Терористична російська федерація заочно засудила українську журналістку Яніну Соколову «за заклики вбивати росіян». Відповідне рішення про 8 років колонії на росії ухвалив басманний суд москви, повідомляє Українська правда.

Українській телеведучій Яніні Соколовій заочно присудиди 8 років колонії за статтею про «розпалювання ненависті або ворожнечі».

За версією обвинувачення РФ, телеведуча в інтерв’ю українському телеканалу та у своєму ютьюб-каналі «Вечір з Яніною Соколовою» «звернулася до невизначеного кола осіб з промовою, яка містить висловлювання, що висловлюють та формують презирливе і вороже ставлення до росіян».

На тлі кримінального переслідування в Росії Соколову внесли до реєстру «екстремістів і терористів», а також оголосили в розшук.

Із вимогою порушити кримінальну справу стосовно Соколової в серпні 2022 року виступив глава Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін. У заяві СК йшлося про те, що телеведуча в інтерв’ю NTA «озвучила позицію щодо необхідності скоєння вбивства російських людей за національною ознакою», а також «відкрито висловила погрози на адресу представників російського народу, наголосивши на необхідності їх нещадного знищення».

Нагадаємо, що росія – держава терорист, яка з 2014 здійснювала гібридну агресію проти України, а з 2022 веде повномасштабну війну, щодня скоюючи жорстокі воєнні злочини.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова  підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *