ОСТАННІ НОВИНИ

Прикордонник-зрадник отримав вирок за шпигунство на користь Росії

Наталя Дуляба

|

Прикордонник, який для росіян шпигував на північному кордоні України, отримав 15 років тюрми. Про це Львівському порталу повідомили в СБУ.

Йдеться про 40-річного помічника начальника відділу місцевого прикордонного загону на Волині.

Встановлено, що його дистанційно завербувала ФСБ Росії для збору інформації про пункти базування, маршрути руху та наявне озброєння Сил оборони, які залучені до захисту регіону. Найбільше окупантів цікавили локації укріпрайонів та орієнтовна кількість особового складу українських військ на оборонних лініях.

В поле зору російських спецслужб прикордонник потрапив, коли проходив службу на сході України. Згодом його відрядили до Волинської області, де він приступив до виконання ворожих завдань.

В обмін на співпрацю з окупантами зловмисник розраховував на «евакуацію» до Росії та на «посаду» у військових формуваннях РФ.

Контррозвідка СБУ спіймала зрадника у червні цьогоріч і встановила його російського куратора. Ним виявився кадровий співробітник ФСБ Олексій Добрицький, який дислокується у тимчасово окупованому Луганську.

Суд виизнав «крота» винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Йому призначили покарання у вигляді 15 років тюрми з конфіскацією майна та з позбавленням військового звання.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *