ОСТАННІ НОВИНИ

Маємо позитивну динаміку зі знищення дронами ворожих цілей, – Сирський

Наталя Дуляба

|

У вересні Сил безпілотних ситем продемонтували «позитивну динаміку» зі знищення й ураження ударними дронами російських цілей. Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

За успішну роботу по ворожих цілях у вересні 147 військовослужбовців підрозділів БпАК нагородили відзнаками.

«Дякую вам, наші воїни, за стійкість і хоробрість. Подяка всім, хто розробляє, виробляє та постачає дрони до війська. Окрема вдячність за підготовку майбутніх операторів БпЛА», – відзначив Сирський.

Генерал провів нараду з командирами підрозділів безпілотних систем. Командувач Сил безпілотних ситем ЗСУ Вадим Сухаревський доповів щодо формування визначених підрозділів, а також результатів застосування дронів у районах виконання бойових завдань.

Керівники структурних підрозділів видів і родів Збройних Сил та інших складових Сил оборони України розповіли про розвиток спроможностей підрозділів безпілотних авіаційних комплексів.

«Визначив конкретні задачі з прискорення розвитку цього роду сил, нарощування чисельності підрозділів БпАК, реагування на нові виклики з боку ворога та впровадження на полі бою передових технологічних розробок», – додав Олександр Сирський.

Нагадаємо, окремий рід сил для безпілотників у структурі ЗСУ офіційно створили на початку 2024 року. У червні для новостворених Сил безпілотних систем призначили командувача, ним став Вадим Сухаревський, який до цього був заступником головкома ЗСУ.

Згодом у червні червні президент Володимир Зеленський підписав указ про створення Сил безпілотних систем ЗСУ, а в вересні Верховна Рада закріпила це на законодавчому рівні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *