ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’ян кличуть на екскурсію-дослідження сімейного архіву

Наталя Дуляба

|

Музей «Територія терору» на просп. Чорновола, 45-Г влаштовує екскурсію «Сторінками історії: дослідження сімейного архіву». Вона буде цікавою як для дорослих львів’ян, так і для діток. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

Музейники кажуть, що ця тематична екскурсія – це можливість «підглянути» за повсякденним життям однієї львівської родини напередодні Другої світової війни й переосмислити важливість збереження історичної пам’яті.

«Завдяки цій історії, заснованій на реальних подіях, ви зрозумієте важливість пошуку зв’язків між історичними подіями та збереженням пам’яті про минуле. Це не лише про факти, але і про емоції, переживання і досвід людей, які проживали в нашому місті напередодні Другої світової та після», – розповідають в музеї.

Екскурсія розрахована на дітей старшого шкільного віку (15-18 років) та окремо для дорослих. Під час неї кожен зможе попрацювати з архівними документами, фотографіями та усною історією.

Також на відвідувачів очікують:

  • таємниці, загадки та детективні повороти, за якими стоять справжні людські долі;
  • можливість спробувати себе у ролі дослідника, навчитися аналізувати первинні джерела і заглибитися в події минулого;
  • відтворення історію родини, яка мешкала у Львові у міжвоєнний період;
  • показ того, як документи архіву – свідоцтва про одруження, виписки з місць навчання та роботи, нотаріальні акти – зберігають пам’ять.

Час проведення екскурсій: 12 жовтня, субота, о 15:00 19 жовтня, субота, о 13:00 та 15:00. Кількість місць обмежена – до 15 людей в одній групі, для участі також потрібно зареєструватись за цим посиланням.

Вартість квитка – 75 грн (для пільгових категорій відвідувачів), 150 грн (повна вартість).

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *