ОСТАННІ НОВИНИ

СБУ затримала російського коригувальника під час безпекових заходів на Сумщині

Маркіян Рой

|

Правоохоронці затримали у Сумах 22-річного російського шпигуна. Чоловік намагався скоригувати удари росіян по Силах оборони біля Курської області. Про це повідомляє Служба безпеки України.

22-річний уродженець Херсонщини готував російські удари по Силах оборони, які базуються поблизу району проведення Курської операції.

За завданням російських кураторів він обходив місцевість, де за допомогою мобільного телефону приховано фільмував локації військових об’єктів. Готові відеофайли з прив’язкою до місцевості агент пересилав своєму куратору, особу якого вже встановлено Службою безпеки.

Втім, чоловіка затримала СБУ під час проведення безпекових заходів у Сумах. Також українська спецслужба вжила заходів для убезпечення Сил оборони.

Затриманому оголосили підозру у державній зраді, що вчинена в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України). Йому загрожує довічне ув’язнення. Суд вже обрав для підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *