ОСТАННІ НОВИНИ

Окупанти просунулись вглиб Торецька, запеклі бої точаться на вул. Центральній, – ЗСУ

Наталя Дуляба

|

Російські окупанти продовжують наступати на Торецьк Донецької області, постійно застосовуючи тактику малих штурмових груп. Їм вдалося дещо просунутись влиб міста, інтенсивні бої йдуть на вул. Центральній. Про це повідомляє Армія inform із посиланням на речницю Оперативно-тактичного угруповання «Луганськ» Анастасію Бобовнікову.

«Ситуація протягом останніх днів незмінна. Ми стримуємо ворога на вулиці Центральній. Ви бачите такий невеличкий апендикс, де вони [окупанти] просунулися, – це якраз вулиця Центральна. Однак бої дуже динамічні в місті, десь вони заходять, і ми їх знищуємо і відкидаємо, десь вони можуть захопити якийсь під’їзд, і ми так само їх відкидаємо. Тому ситуація дуже сильно різниться там буквально за години», – розповіла військова в етері національного телемарафону 9 жовтня.

За її словами, російські окупанти штурмують Торецьк малими групами, техніку для цього застосовують зрідка. У бої кидають переважно кадрові піхотні частини армії РФ, спецпідрозділи та артилерію.

«Переважно ворог намагається штурмувати маленькими групками по 3, 4, 5 осіб, які зазнають значних втрат. Хтось там тікає, хтось повертається назад, але вони знову і знову нас штурмують», – пояснила Анастасія Бобовнікова.

Загалом ситуація на Торецькому напрямку фронту залишається стабільно важкою, додала  Бобовнікова. Рашисти намагаються штурмувати позиції Сил оборони в районі Часового Яру, Торецька, біля Нью-Йорка, а також на Сіверському напрямку.

Як повідомляв Львівський портал, про те, що російські війська наближаються впритул до Торецька на Донеччині, стало відомо на початку серпня. Незабаром після цього головком ЗСУ Олександр Сирський запевнив, що для захисту Торецька роблять усе можливе.

Додамо, що російські окупанти також наближаються і до Покровська Донецької області. Станом на 4 жовтня вони перебували за 7 км, а в самому місті було пошкоджено або зруйновано вже 80% інфраструктури.

2 жовтня у ЗСУ офіційно підтвердили вихід із Вугледара на Донеччині. Це довелося зробити, щоб уникнути оточення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: карта Deepstate

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *