ОСТАННІ НОВИНИ

Фіцо назвав словацьких журналістів «кровожерливими виродками»

Олег Дерев'янко

|

Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо назвав журналістів провідних ЗМІ «кровожерливими виродками» і пригрозив їм новими обмежувальними заходами. Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на Politico.

Фіцо вийшов із себе на пресконференції у вівторок, 8 жовтня, після того, як один із присутніх журналістів запитав його про напруженість у керівній коаліції.

«З першого дня парламентських виборів ви не залишали нас [у спокої] ні на хвилину. Ви пішли проти нас, як кровожерливі виродки», – сказав прем’єр-міністр.

Він виділив основні незалежні словацькі ЗМІ Denník N, Denník Sme і Aktuality.sk, які критикували його уряд, і з якими він припинив будь-яку комунікацію.

«Ви читаєте свої статті після себе? Не думаю, що читаєте… Це чиста ненависть. Ви одержимі дияволом», – продовжив Фіцо і звинуватив журналістів у травневому замаху, під час якого озброєний чоловік вистрілив йому в живіт.

Далі він перерахував різні заходи, які уряд може вжити проти ЗМІ, які, за його словами, «роблять все, що хочуть … без жодної відповідальності».

«Настав час, коли нам доведеться діяти», – сказав Фіцо, додавши, що в Словаччині існує «медіабезлад», якого «не існує в жодній іншій країні ЄС».

Він заявив, що підтримує ідею створення національного органу з питань ЗМІ та санкцій для журналістів, які не виправляють помилкові статті, додавши, що всі журналісти повинні пройти курси перекваліфікації.

Опозиційні політики відреагували на це з обуренням.

«Ідея національного органу з питань ЗМІ, який би контролював журналістів, є нічим іншим, як погано завуальованою спробою цензури та обмеження ЗМІ, яка існує, можливо, тільки в Північній Кореї», – заявила депутатка Зора Яурова з опозиційної партії «Прогресивна Словаччина».

Голова партії «За народ» Вероніка Ремішова також відреагувала на висловлювання Фіцо.

«Прем’єр-міністр далеко перейшов межу, назвавши журналістів “кровожерливими виродками”, в той час, коли суспільство розділене ненавистю, яку він і його друзі поширювали протягом останніх кількох років», – зазначила вона.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Фото: ілюстративне, Facebook/Robert Fico

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *