ОСТАННІ НОВИНИ

Лісники незаконно рубали дерева на Львівщні

Наталя Дуляба

|

На Львівщині викрили чергову незаконну вирубку дерев. Цього разу «схему» реалізовували самі лісники через місцевого підприємця. Про це Львівському порталу повідомили у Львівській обласній прокуратурі.

Йдеться про організовану злочинну групу, до якої увійшли лісничий, ще двоє підпорядкованих йому майстри лісу, а також місцевий підприємець.

За даними слідства, протягом грудня 2023 – лютого 2024 років вони незаконно рубали дерева у лісових масивах одного із структурних підрозділів державного підприємства «Ліси України».

Зрубану деревину ділки продавали. Кошти від реалізації підприємець передавав лісничому, а той їх уже ділив між учасниками групи.

Встановлено, що нелегальними рубками довкіллю завдано збитків на 200 тисяч грн.

Усім чотирьом фігурантам оголосили підозру у незаконній порубці деревини, перевезенні та збуті зрубаних дерев, а також розтрату чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем (ч. 2 ст. 246, ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України).

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *