ОСТАННІ НОВИНИ

Мерія Львова відреагувала на продаж російських книжок біля пам’ятника Федорова

Наталія Жолинська

|

Працівники Галицької райадміністрації проводять перевірки біля пам’ятника Іванові Федоровичу на продаж російських книг. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Наразі ці перевірки мають роз’яснювальний характер, однак, якщо продавці не припинять продавати російський товар у центрі Львова, то до рейдів місто запрошуватиме вже правоохоронців.

У районній адміністрації наголошують, що перевірки тепер будуть систематичними. 

«Сьогодні (8 жовтня –  ред.) ми вдруге провели такий рейд. Це роз’яснювальні роботи щодо розповсюдження продукції, виданої на території Росії чи Білорусі. Ми не складаємо протоколів, не штрафуємо як місто, але проводимо просвітницькі бесіди з продавцями книг. Ми будемо перевіряти й надалі, завтра (9 жовтня – ред.) знову прийдемо сюди. Якщо будемо бачити систематичні порушення, то вже будемо залучати працівників правоохоронних органів», – зазначила голова Галицької райадміністрації Галина Гладяк. 

Раніше Львівський портал повідомляв, що у Львові біля пам’ятника Івана Федорова на блошиному ринку продавці виставляють на продаж книжки з російською пропагандою.

Окрім цього, на ринку продають й платівки російсько-радянських виконавців, нагородні та різні інші значки, з символікою держави-агресорки.

Галицька райадміністрація відреагувала на надісланий запит депутата ЛОР  Захара Миляника та за його словами, зробила кілька перших кроків до врегулювання ситуації.

Однак, за словами депутата, чинні військові кажуть, що нагородні знаки окупантів на цьому ринку досі у продажі.    

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *