ОСТАННІ НОВИНИ

Україна та Словаччина спільно модернізують інтерколектор «Мукачево – Вельке Капушани»

Олег Дерев'янко

|

В енергетичній сфері Україна та Словаччина реалізують амбітний спільний проєкт із модернізації електричного інтерконектора «Мукачево – Вельке Капушани». Про це повідомив прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль.

За його словами, фінансування цих робіт передбачене в межах програми «Ukraine Facility». Проєкт планують завершити до кінця 2028 року.

«Україна вдячна Словаччині за життєво важливу для нас енергетичну підтримку. Зокрема, Словаччина є другою країною за обсягами як аварійної, так і комерційної передачі електроенергії в Україну. І це дозволяє нам відповідати на енергетичні виклики воєнного часу», – додав Шмигаль.

Крім того, цей проєкт розширить експортно-імпортних можливостей обох країн, а також посилить енергетичну безпеку як України, так і Словаччини.

Нагадаємо, 7 жовтня прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо під час зустрічі з прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем заявив, що Словаччина надаватиме Україні аварійні поставки електроенергії у разі блекауту.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Фото: Telegram/Денис Шмигаль

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *