ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові біля пам’ятника Федорова продають книжки з російською пропагандою

Наталія Жолинська

|

У Львові біля пам’ятника Івана Федорова на блошиному ринку продавці виставляють на продаж книжки з російською пропагандою. Про це повідомив депутат Львівської обласної ради Захар Миляник.

Зокрема, це книги, які мало того, що написані російською мовою, так ще й підтримують ідеї російських спецслужб та імперії. Окрім цього, на ринку продають й платівки російсько-радянських виконавців, нагородні та різні інші значки, з символікою держави-агресорки.

«Відповідно до здорового глузду, це не просто «продаж ностальгії», як заявляють журналістам продавці цього непотребу, це – глум над памʼяттю наших Героїв, Розстріляного Відродження і навіть чинним законодавством України. Правда про ті часи, за якими нас тут досі схиляють ностальгувати, – занадто страшна. В ній Геноцид, який агресор намагається повторити, саме в цю хвилину, стираючи з землі цілі українські міста і села. В ній ГУЛАГи. В ній – витіснення на маргінес української літератури і культури загалом», – зазначив депутат.

Він додав, що пропагувати ностальгію за часами окупації може лише окупант.

Галицька райадміністрація відреагувала на надісланий запит Захара Миляника та за його словами, зробила кілька перших кроків до врегулювання ситуації.

«Як бачимо з листа, (Галицька райадміністрація – ред.) провела рейд і розʼяснення продавцям. І мушу сказати, що таких кричущих шовіністичних назв книг трошки поменшало. Також адміністрація здійснила часткове облагородження території довкола», – зазначив він.

Однак, за словами депутата, чинні військові кажуть, що нагородні знаки окупантів на цьому ринку досі у продажі.  

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *