ОСТАННІ НОВИНИ

СБУ повідомила про підозру головному конструктору російських БпЛА ZALA та Ланцет

Маркіян Рой

|

Правоохоронці заочно повідомили про підозру головному конструктору російських дронів ZALA та «Ланцет» Олександру Захарову. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Захаров є власником та головним конструктором російської компанії ZALA Aero Group, яка розробляє безпілотні системи для росіян. Це підприємство базується в Іжевську і є одним з найбільших виробників бойових дронів для армії Росії.

Серед основних зразків безпілотних літальних апаратів компанії Захарова – дрони типу Ланцет, а також новітні розвідувальні безпілотники ZALA Z-16 та ZALA Z-20. За наявними даними, з початку повномасштабної війни підприємство фігуранта виготовило майже 5 тис. БпЛА.

«Зазвичай ворог використовує Ланцети як дрони-камікадзе для прямих атак по українській бронетехніці, а дрони ZALA здійснюють пошук потенційних цілей, коригують по них вогонь, а після ураження фіксують наслідки ударів. Таким чином, ці безпілотники стали невід’ємною частиною російського воєнного вторгнення в Україну», – йдеться в повідомленні.

Слідчі повідомили Захарову про підозру за пособництво у веденні агресивної війни. Наразі тривають заходи для притягнення його до відповідальності, адже він знаходиться на території Росії.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *