ОСТАННІ НОВИНИ

Окупанти на Херсонщині оголосили призов до російської армії

|

На тимчасово окупованій частині Херсонської області оголосили призов на строкову військову службу в армію РФ. Про це повідомив місцевий гауляйтер Володимир Сальдо.

Призов строковиків до лав окупаційної армії стартує з 1 жовтня і триватиме до кінця 2024 року.

Сальдо стверджує, що проходженню служби підлягають «громадяни РФ» віком від 18 до 30 років. Втім як відомо, на захоплених росіянами територіях України триває насильницька паспортизація.

За словами Сальда, призовники проходитимуть строкову службу в частинах Південного військового округу.

Перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський в коментарі Суспільному повідомив, що наразі масової підготовки до призову на окупованих територіях не спостерігається, проте заяви окупаційної влади свідчать про плани використати місцеве населення для потреб російської армії.

Наразі окупанти активно збирають інформацію про потенційних призовників через освітні заклади, соціальні реєстри та медичне страхування. Водночас вони обіцяють не залучати молодь, яка піде на строкову службу, до участі у так званій «СВО».

«Як це буде реально, побачимо. Було зрозуміло, що рано чи пізно ворог нашим ресурсом людським скористається, щоб наші люди брали участь у цій війні», – сказав Юрій Соболевський.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *