ОСТАННІ НОВИНИ

Староста селищної ради Яворівщини незаконно передав землю на пів мільйона гривень

Олег Дерев'янко

|

Старосту однієї із селищних рад Яворівщини підозрюють у незаконній передачі у власність земельних ділянок вартістю майже 500 тисяч гривень. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

За даними слідства, що у листопаді 2020 року підозрюваний, бувши на той час головою сільради, незаконно передав у приватну власність мешканцям Львівщини дві земельні ділянки.

Мова йде про землі загальною площею майже 0,24 га для ведення індивідуального садівництва та для будівництва й обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд. Вони розташовані на території Яворівського району. Їх загальна вартість становить майже 500 тисяч гривень.

Для цього чоловік підписав та скріпив печаткою завідомо неправдиві офіційні документи – протокол та рішення сільської ради про надання земель у власність громадян.

Проте, посадовець достовірно знав, що погоджений проєкт землеустрою у сільраду не надходив, державна реєстрація земельних ділянок у кадастрі не відбувалась та, відповідно, їм не було присвоєно кадастрових номерів.

Старості старостинського округу однієї із селищних рад Яворівщини повідомили про підозру. Йому інкримінують зловживання службовим становищем та службове підроблення (ч. 1 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України).

Підозрюваному загрожує три роки тюрми з позбавленням права обіймати певні посади на такий же термін, а також штраф у розмірі у розмірі від 4 250 до 12 750 гривень.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *