ОСТАННІ НОВИНИ

У наступному або до кінця цього року ви почуєте про велику ракетну програму, – Умєров

Маркіян Рой

|

Міністерство оборони України зосереджується на виробництві ракет та дронів і планує оголосили про велику ракетну програму в цьому чи наступному році. Про це заявив міністр оборони України Рустем Умєров на другому Міжнародному форумі оборонних індустрій (DFNC2), передає Укрінформ.

«Ми зосереджуємося останнім часом на ракетній і дроновій програмах. Наступного чи до кінця цього року ви багато почуєте про велику ракетну програму. Ми вже почали працювати над балістичними ракетами», – сказав він.

Умєров поінформував, минулого року Міноборони інвестувало до 4 млрд доларів у локальне оборонне виробництво та працює над укладанням довготривалих угод.

«Ми вже досягли 2-5-річних угод і сподіваємося укласти 10-річні угоди. Ми шукаємо шляхи спрощення системи, намагаємося спростити процедури. Я щойно мав зустріч із Бюджетним комітетом (ВР – ред.), де я попросив їхньої підтримки для бюджету на наступний рік. Ми будемо інвестувати більше в наш оборонний сектор», – зазначив міністр.

За словами очільника Міноборони, довготривалі інвестиції й угоди потрібні для підтримки виробництва і після війни, яке також працюватиме на експорт.

Міністр стратегічних галузей промисловості Герман Сметанін зі свого боку відзначив, що цьогорічний Форум оборонних індустрій відвідало більше як 280 компаній з 32 країн й організацій, загалом було понад 700 відвідувачів і було підписано сім угод різного типу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *