ОСТАННІ НОВИНИ

Гауляйтер Донеччини та його спільники депортували понад 30 українських дітей до росії

Олег Дерев'янко

|

Правоохоронці заочно повідомили про підозру гауляйтеру Донеччини Денису Пушиліну та його спільникам, які депортували понад 30 українських дітей до пансіонату путіна. Про це Львівському порталу повідомили у Службі безпеки України.

За даними слідства, після повномасштабного вторгнення росії неповнолітніх громадян України звозили до пансіонату «Поляни» у підмосков’ї, який входить до структури управління справами президента рф.

Мова йде про 16 неповнолітніх хлопців та 15 дівчат. Серед них – троє дітей з Маріуполя, яких рашисти примусово забрали у батька, а його відправили до Оленівської колонії.

Також з Маріуполя депортували 19 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Ще 9 неповнолітніх викрали з дитячих соціальних центрів у містах Шахтарськ та Харцизьк.

СБУ задокументувала, що вказівку кремля щодо депортації українських дітей з тимчасово захопленої частини території Донецької області виконував керівник місцевої окупаційної адміністрації рф – Денис Пушилін.

Для цього він підписав «постанову № 84» про виїзд дітей нібито для «оздоровлення» у медустановах та закладах відпочинку на території росії.

Виконання цієї вказівки гауляйтер доручив своїй «радниці» – Елеонорі Федоренко та Світлані Майбороді, яка очолює так звану «службу у справах сім’ї та дітей днр».

Як з’ясувало розслідування, викрадених дітей спочатку звозили до тимчасово окупованого Донецька, потім автобусами переправляли до Ростова-на-Дону, а далі літаком – до москви.

Звідти неповнолітніх везли до заміського пансіонату адміністрації путіна.

Надалі частину депортованих дітей передали на «виховання» громадянам рф. Зокрема, одну дитину влаштували до родини Марії Львової-Бєлової – уповноваженої президента рф з прав дитини.

На підставі нових задокументованих фактів слідчі заочно повідомили Пушиліну, Федоренко та Майбороді про підозру за ч. 2 ст. 28 і ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Нагадаємо, що у 2023 році ватажок так званої «ДНР» Денис Пушилін видав «указ», у якому запровадив низку заборон на окупованій росією частині Донеччини, серед яких військова цензура та заборони на зібрання.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *