ОСТАННІ НОВИНИ

Уряд дозволив військовим частинам напряму, без ТЦК, мобілізувати добровольців

Маркіян Рой

|

Кабінет міністрів ухвалив постанову Міністерства оборони, згідно з якою військові частини отримали право самостійно проводити мобілізацію резервістів та військовозобов’язаних, які добровільно бажають служити під час мобілізації. Про це повідомила пресслужба Міноборони.

Відтепер військовозобов’язані та резервісти-добровольці можуть обрати військову частину для служби без звернення до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Командири військових частин отримують повноваження безпосередньо:

  • ⁠ ⁠видавати направлення на військово-лікарську комісію для визначення придатності до служби
  • комплектувати бойові частини добровольцями, які бажають служити за призовом під час мобілізації.

Перелік військових частин, командири яких зможуть здійснювати призов добровольців, визначатиме Генеральний штаб Збройних сил України.

«Ми максимально ефективно використовуємо мотивацію українців захищати свою державу від російської збройної агресії, даючи можливість потрапити на військову службу саме в той підрозділ, який обрали. Бригади отримали інструменти, про які вже давно просили, – проводити якісний рекрутинг, результатом якого є адресний призов добровольців. Ця постанова є інструментом, що дозволяє суттєво зменшити час рекрутингу й гарантує, що кожен та кожна зможе долучитися туди, де його чи її бажання та вміння збігаються з потребами оборони», – прокоментував міністр оборони України Рустем Умєров.

Раніше заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко анонсувала, що восени 2024 року Міноборони планує запустити онлайн-рекрутинг на базі застосунку «Резерв+». Завдяки цій функції люди матимуть змогу долучитися до війська за власним бажанням, але відповідно до запиту, який формуватиме Генеральний штаб ЗСУ.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *