ОСТАННІ НОВИНИ

Тричі був за крок до смерті: у Львові 25-річний офіцер вперше став батьком

Наталя Дуляба

|

У пологовому відділенні лікарні святого Миколая у Львові з’явився на світ хлопчик Андрійко. Він вже є особливим не лише тому, що народився під час великої війни, а й тому, що його батько – ветеран, який тричі був за крок до смерті і пережив 40 операцій. Про це Львівському порталу повідомили у Першому медоб’єднанні.

25-річний Дмитро Ніколайчук, молодий офіцер, втратив на війні ногу і пережив майже чотири десятки операцій. 25 вересня для нього тепер є особливим днем, адже на світ з’явився його первісток Андрійко.

«Після поранення ми з дружиною зрозуміли: не треба нічого в житті відкладати», – зауважує ветеран і розповідає їхню з Анастасією історію кохання.

Пару поєднав Львів. Сам хлопець родом із Рівненщини, вчився тут в Національній академії сухопутних військ. Дівчина була з Кривого Рогу, а у Львові вчилась на факультеті культури та мистецтв. Одружилися за рік після знайомства – у 2021-му. А вже наступного року молодий офіцер поринув у повномасштабну війну.

На фронті Дмитро став командиром підрозділу артилерійської розвідки. Важкого поранення зазнав у перший рік своєї служби – на початку осені 2022-го. Рятували та відновлювали Дмитра, який тричі був за крок до смерті, у вісьмох лікарнях у різних куточках України. Він переніс близько 40 операцій, зокрема – ампутацію ноги та пальців на руці. Скрізь захисника супроводжувала його кохана.

Коли Анастасія дізналася, що вагітна, її чоловік був уже на реабілітації. Пригадує, як повідомила йому найкращу у світі звістку: «Я завжди думала, що новину про вагітність чоловікові говоритиму у вигляді сюрпризу. Але коли побачила дві смужки, я не втрималась і відразу подзвонила йому по відеозв’язку і просто показувала в камеру тест».

Подружжя прискіпливо поставилося до вибору акушера-гінеколога. Народжувати вирішили у Вальдемара Надіжка – завідувача пологового відділення лікарні святого Миколая. Анастасія та Дмитро побачили лікаря в одному інтервʼю і для ближчого знайомства прийшли на Школу майбутнього батьківства. Там пара остаточно переконалася, що це є їхній лікар.

Анастасія народжувала природним шляхом. На пологах був присутній і сам Дмитро. Ветеран зізнається: не міг стримати сліз, коли вперше побачив свого первістка, почув його крик та взяв на руки.

Сина подружжя назвало Андрійком. Він зʼявився на світ 25 вересня вагою 3390 г та зростом 54 см. Батьки малюка найбільше мріють про перемогу і щоби їхній синочок зростав у мирній країні.

«Тішимося разом із подружжям Ніколайчуків та бажаємо новонародженому щасливої долі», – додають у Першому медоб’єднанні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Перше ТМО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *