ОСТАННІ НОВИНИ

Нарешті вдома: з окупації вдалось повернути матір та трьох її дітей

Наталія Жолинська

|

Трьох українських дітей та їхню маму вдалось повернути на підконтрольну Урядом України територію. Майже рік українська сім’я перебувала в окупації на Донеччині. Про це повідомив омбудсман Дмитро Лубінець.  

На тимчасовій окупованій території Донеччини сім’я майже рік перебувала в небезпечних умовах: у мами погрожували відібрати дітей, а неповнолітніх змушували навчатися за російськими стандартами освіти.

Тож рідні сім’ї звернулись до Офісу Омбудсмана. Відтоді невідкладно розпочалася підготовка до їхнього повернення з російської окупації. Відтак, спільно з Карітас України та Рокадою вдалося організувати безпечний маршрут для цієї родини, а також забезпечити гуманітарні потреби для них на підконтрольній Уряду України території.

«Ця історія – лише одна з тисячі подібних, які, на жаль, є реальністю для багатьох українців. Якщо Ви або Ваші близькі потребують допомоги з виїздом із ТОТ, повернення Ваших дітей, не зволікайте – звертайтеся до Офісу Омбудсмана», – додав він. 

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *