ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині продавали фальшиві долари

Наталя Дуляба

|

Правоохоронці викрили сімох чоловіків, які налагодили на Львівщині продаж фальшивих 100-доларових купюр. Про це Львівському порталу повідомили у Львівській обласній прокуратурі.

За даними слідства, двоє мешканців Львівщини налагодили у регіоні збут підроблених 100-доларових купюр у пунктах обміну. Фальшивки обмінювали на гривні.

Для реалізації свого плану ділки залучили трьох спільників. Між усіма п’ятьма учасниками організованої злочинної групи були чітко розподілено ролі та обов’язки. Організатор та співорганізатор зберігали фальсифіковані гроші, забезпечували цими коштами інших учасників, координували їхні дії, отримували «прибуток», виплачували фігурантам обумовлений «заробіток» у відсотковому еквіваленті від збутого.

Виконавець безпосередньо продавав підробку в обмінниках. Один із пособників підшукував збувачів фальсифікованих грошей, інший – виконував функцію водія.

У подальшому для збуту фіктивних американських доларів фігуранти залучили ще двох львів’ян, за виконану роботу ті отримували дивіденди від прибутку. Правоохоронці відзначають, що обидва мешканці Львова не входили до складу організованої групи і не знали про злочинну діяльність угруповання.

У територіальному управлінні Бюро економічної безпеки додають, що фальшивомонетники встигли збути загалом 6 600 підроблених доларів і намагались реалізувати ще 3 300 доларів. Крім того, підробленою валютою вони розраховувались за вживану техніку.

«Також у ході протиправної діяльності фігуранти двічі здійснили замах на збут фальшивки. Однак в обмінниках було виявлено підробки, після чого чоловіки втікали з місця події на автомобілі», – йдеться у повідомленні.

Всіх сімох фігурантів справи затримали у Львові. Під час обшуків у них вилучили більше 220 тисяч гривень, понад 23 тисячі доларів, з яких 17 тисяч, ймовірно, мають ознаки підроблення, а також 9 автівок преміум-класу та чорнові записи.

Ділкам оголосили підозру у придбанні, перевезенні, зберіганні з метою збуту та збут підробленої іноземної валюти, а також у замаху на збут підробленої іноземної валюти (ч. 2, 3 ст. 199, ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 199 Кримінального кодексу України).

Підозрюваним обрали запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави 10 млн грн, а також у вигляді нічного домашнього арешту.

Слідчі дії тривають. Призначено ряд експертиз. Правоохоронці встановлюють канали надходження підробленої валюти.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *