ОСТАННІ НОВИНИ

Голова Центробанку Росії завчасно підготувала гроші для війни проти України, – СБУ

Наталя Дуляба

|

Голова Центробанку Росії Ельвіра Набіулліна, заздалегідь знаючи про наміри диктатора Путіна вторгнутись в Україну, підготувала необхідне фінансування війни. Про це Львівському порталу повідомили в СБУ.

Так, Служба безпеки України та Офіс Генерального прокурора зібрали доказову базу, яка свідчить, що Центральний банк РФ сприяв підготовці агресивної війни проти України та продовжує її забезпечувати зараз.

За матеріалами справи і висновками незалежних досліджень, керівниця цієї фінансової установи Ельвіра Набіулліна була завчасно поінформована про плани Владіміра Путіна щодо повномасштабного вторгнення в Україну, тож приймала рішення, які забезпечили військову агресію.

За версією розслідування, Набіулліна змінила стратегію роботи Центробанку задля підтримки окупації, уникнення санкцій, застосованих до РФ за вторгнення в Україну, а також для полегшення фінансування окупаційних угруповань країни-агресора.

Матеріали розслідування також свідчать, що кошти, які перебувають на рахунках російського Центробанку, відкритих в іноземних юрисдикціях, фактично є одним із інструментів ведення війни.

Йдеться майже про 300 млрд доларів США, які завдяки міжнародним партнерам України заблоковані на рахунках Центробанку РФ по всьому світу.

«На підставі доказової бази ця сума у перспективі може підлягати конфіскації як кошти юридичної особи, до якої будуть застосовані заходи кримінально-правового характеру, як це передбачено законодавством», – кажуть в СБУ.

За цими фактами відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 437 ККУ (планування, підготовка, розв’язування та ведення агресивної війни). Набіулліній заочно оголосили підозру.

Досудове розслідування триває.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *