ОСТАННІ НОВИНИ

На Вінниччині фельдшер шпигував за переміщенням бойової техніки ЗСУ

Наталія Жолинська

|

Правоохоронці затримали на Вінниччині російського агента, який шпигував за переміщенням колон українських військ для того, щоб дізнатися їхні маршрути та скоригувати по них удар. Про це повідомили у пресслужбі СБУ.  

Зокерма, окупантів цікавили підрозділи ЗСУ, що рухалися автошляхами Вінницької та Черкаської областей.  

За даними слідства, російська спецслужба сподівалася у режимі реального часу відслідкувати маршрути руху колон українських військ, щоб скоригувати по них повітряний удар. Для цього ФСБ дистанційно завербувала 51-річного фельдшера однієї з медустанов на Вінниччині, який активно пропагував свою прокремлівську позицію у Телеграм-каналах. 

Відтак, російський агент, за вказівкою свого куратора, на своєму авто виїжджав на міжрегіональні автотраси, де відстежував переміщення підрозділів Сил оборони. Шпигун, виявивши військову колону, «сів їй на хвіст» і їхав за нею майже 100 км. Так він намагався встановити маршрут, а також кількість і види техніки у колоні. 

Правоохоронці своєчасно викрили зрадника і затримали його поблизу власного помешкання. У нього вилучили мобільний телефон, який він використовував для комунікації із «зв’язковим» ФСБ – Сергієм Лебедєвим (більш відомий як блогер «Лохматий») з Донецька. 

Затриманому повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 ККУ (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна. 

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *