ОСТАННІ НОВИНИ

Ідентифіковано рашистів, які знущалися з українських полонених під час наступу на Харківщину

Наталя Дуляба

|

Правоохоронці разом зі спецслужбами ідентифікували російських окупантів, які цьогоріч під час наступу РФ на Харківщину знущалися з українських полонених. Про це Львівському порталу повідомили в СБУ.

За даними слідства, йдеться про йдеться про окупантів:

Олексія Кіпріна – командира 3 стрілецької роти 153 танкового полку 47 танкової дивізії 1 танкової армії збройних сил рф;

Олексія Кучманова – старшого стрільця 2 взводу 3 стрілецької роти вищезазначеного військового з’єднання РФ.

Встановлено, що в травні-червні 2024 року обидва фігуранти брали участь у повторному наступі рашистів на Харківщину. У ході боїв у районі селища Стариця Чугуївського району Кіпрін та його підлеглий разом з трьома спільниками взяли у полон чотирьох українських воїнів.

Під час конвоювання окупанти били зв’язаних військовополонених українців, збивали з ніг, імітували страту, здійснюючи постріли поруч з їхніми головами.

«Усі тортури Кіпрін фіксував на камеру свого мобільного телефону, а потім виклав це відео в Інтернет», – кажуть в СБУ.

Скриншоти з поширеного росіянами відео

У спецслужбі додали, що доказову базу на обох фігурантів сформували після документування вчинених воєнних злочинів РФ та проведення відповідних експертиз.

Відтак Кіпріну та Кучманову заочно оголосили підозру за ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Наразі тривають комплексні заходи для притягнення обох рашистів до відповідальності.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *