ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині посадовиця та підрядник «заробили» на ремонті ліфтів у лікарні

Олег Дерев'янко

|

Посадовицю районної лікарні та керівника підрядної компанії судитимуть за зловживання службовим становищем під час капітального ремонту ліфтів на Львівщині, що призвело до збитків майже на 700 тисяч гривень. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Слідством встановлено, що у 2022 році посадовиця, зловживаючи службовим становищем, організувала перемогу у тендері «потрібного» для неї підрядного товариства. Останнє мало надати послуги щодо капітального ремонту трьох ліфтів із заміною ліфтового обладнання в одній із районних лікарень Львівщини.

Надалі, на виконання умов договору, переможець тендеру змонтував пасажирські ліфти. Проте технічні параметри та їх тип не відповідали вимогам тендерної, проєктно-кошторисної та звітної документації.

Директор товариства, достовірно знаючи про це, вніс в офіційні документи неправдиві відомості. В акті приймання виконаних будівельних робіт та довідці про їх вартість вказав устаткування, яке не відповідає фактично встановленому, а також завищив його вартість.

Таким чином, суб’єкту господарювання безпідставно перераховано майже 700 тисяч гривень.

До суду скерували обвинувальний акт стосовно підозрюваних. Їм інкримінують зловживання службовим становищем та пособництво у зловживанні службовим становищем відповідно (ч. 2 ст. 364, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 364 КК України).

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *