ОСТАННІ НОВИНИ

Запрошення України в НАТО є частиною Плану перемоги, – Єрмак

Маркіян Рой

|

План перемоги України, що його Президент Володимир Зеленський презентує у Сполучених Штатах Америки, містить чітке бачення кроків, які необхідно зробити для забезпечення справедливого й тривалого миру. Про це  керівник Офісу Президента Андрій Єрмак заявив під час виступу в Раді з міжнародних відносин у Нью-Йорку, повідомляє пресслужба Офісу президента.

Він наголосив, що План перемоги складається з військової та дипломатичної частин.

«Ми повинні мати перевагу на полі бою, щоб змусити Путіна припинити бойові дії. Ми дуже стараємося. Без кораблів ми знищили Чорноморський флот. Не маючи переваги в повітрі, ми зупинили російське просування на більшості напрямків, включно з Харковом. Без страху ми повернули війну в Росію», – сказав він.

Єрмак зазначив, що з початку повномасштабного російського вторгнення Україна наростила виробництво зброї в шість разів. Однак нам усе ще не вистачає ресурсів, технологій і часу, щоб виготовляти все необхідне.

«Я закликаю наших союзників збільшити й пришвидшити доправлення пакетів військової допомоги. Засоби протиповітряної оборони, безпілотники, засоби радіоелектронної боротьби, далекобійні системи та артилерійські снаряди – у нашому пріоритетному списку», – наголосив керівник Офісу Президента.

В межах дискусії Єрмак окреслив перспективи щодо проведення другого Саміту миру й попередньої підготовчої роботи, яка передбачає серію тематичних конференцій за кожним із пунктів Формули миру

Він зазначив, що запрошення України до НАТО є частиною Плану перемоги, і закликав партнерів не зважати на погрози щодо ескалації з боку Росії.

Нагадаємо, під час вересневого візиту до США президент Володимир Зеленський збирається презентувати свій «план перемоги» президенту Джо Байдену. Він також зустрінеться з кандидатами у президенти Камалою Гарріс і Дональдом Трампом.

Відомо, що 24 вересня Зеленський виступить на засіданні Ради безпеки ООН, на полях Генасамблеї ООН проведе двосторонні переговори з лідерами країн і міжнародних організацій. Також заплановані зустрічі з представниками американських оборонних та енергетичних компаній, з українською громадою.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.   

Фото: ОПУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *