ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський зустрівся з членами Конгресу США

Наталія Жолинська

|

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із членами Конгресу США, де розповів про перебіг операцій на лінії фронту та план миру. Про це повідомили в Офісі президента.  

На полях Генеральної Асамблеї ООН Володимир Зеленський зустрівся з двопартійною делегацією Конгресу Сполучених Штатів Америки. На зустрічі були присутні й члени Сенату Бен Кардін, Ден Салліван, Крістофер Мерфі та член Палати представників Грегорі Мікс.

«Ми вдячні за підтримку обом партіям і обом палатам Конгресу США, Президенту Байдену. І, звичайно, ми тут, щоб подякувати вашому народу», – сказав глава держави. 

Під час зустрічі він детально розповів про ситуацію на фронті, перебіг операції в Курській області, потреби українських воїнів і важливість вчасного постачання оборонних пакетів. Обговорювали й «план перемоги», який уже цього тижня Зеленський представить президенту Джозефу Байдену, Конгресу США та обом кандидатам у президенти.

«Це дуже конкретний план, як посилити Україну без будь-яких рішень чи тиску Росії. Цей план не залежить від будь-яких рішень Путіна», – додав Глава держави.

Також під час обговорень підняли питання щодо перспективи реалізації проєктів із відбудови. Напередодні зими одним із ключових напрямів є посилення української енергетичної системи. Крім того, Володимир Зеленський наголосив, що важливо посилювати санкції проти РФ. 

Раніше Львівський портал повідомляв, 23 вересня президент Володимир Зеленський розпочав свій візит до США із боєприпасного заводу у Скрентоні. Там він подивився, як виробляють снаряди для України.

Також під час поїздки до США Володимир Зеленський збирається презентувати свій «план перемоги» президенту Джо Байдену. Він також зустрінеться з кандидатами у президенти Камалою Гарріс і Дональдом Трампом.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *