ОСТАННІ НОВИНИ

Мобілізацію обмежено придатних чоловіків віком до 25 років зупинили, – Гончаренко

Наталія Жолинська

|

Зупинився призов обмежено придатних чоловіків віком від 18 до 25 років. Відтепер мобілізувати чоловіків цієї вікової категорії можна буде лише за письмовою згодою. Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко.  

Відповідне рішення зазначили в директиві Командування Сухопутних Військ ЗСУ, де в пункті №1 вказано про не призов чоловіків з 18 до 25 років. За словами нардепа, ця директива вже прийшла до обласних та районних ТЦК. Також слід зазначити, що звільняти тих, кого вже призвали поки що не будуть.  

«Демобілізації вже мобілізованих не має. Будем займатись і тиснути далі», – зазначив він.

Окрім цього, у цьому ж документі вказано про мобілізацію чоловіків віком від 25 до 49 років. Відтак, чоловіків від 50 до 60 років можуть мобілізували лише за окремим мобілізаційним розпорядженням.  

«Окреме мобілізаційне розпорядження це означає, що щодо конкретного чоловіка видане таке розпорядження Генштабом. З вказування всіх даних. Яку треба цьому чоловіку предʼявити», – додав Гончаренко.

Тобто так звана «бусифікація» чоловіків віком від 50 до 60 є заборонена. 

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *