ОСТАННІ НОВИНИ

Наступні кілька місяців будуть вирішальними у війні, – Зеленський

Наталя Дуляба

|

Президент Володимир Зеленський вважає, що наступні декілька місяців у війні будуть вирішальними, тож закликав західних партнерів бути швидкими й допомогти Україні перемогти. Про це він сказав на церемонії нагородження премією Американської академії досягнень.

«У нас не так багато часу. Наступні кілька місяців будуть вирішальними. У цій війні – війні Росії проти України й усіх вас, тому що це війна Росії проти самої свободи, – у нас мало часу, щоб визначити, яким буде її результат. І ми повинні його визначити. Не Росія, не їхні криваві союзники. Ми маємо бути швидшими. Нам потрібно не втратити наступні кілька місяців у війні, щоб не втратити наступні десятиліття», – сказав Володимир Зеленський.

Він нагадав, що Україна має власний план перемоги, який представлять Конгресу, президенту США Джо Байдену, двом кандидатам на цю посаду – Камалі Гарріс та Дональду Трампу. Згодом цей план презентують й іншим союзникам.

«Це має бути нашим спільним досягненням – перемога заради свободи, без жодних компромісів коштом свободи. Просто зараз ми всі маємо силу сформувати світ, у якому житимуть наші діти та їхні діти», – підкреслив український президент.

Він додав, що диктаторські режими, російський, іранський чи будь-який інший, повинні зазнати поразки, оскільки вони побудовані на насильстві, завжди розв’язують війни та проливають кров, залишаючи «десятиліття в руїнах».

«Нам усім потрібна перемога. І ми всі знаємо чому», – резюмував Володимир Зеленський.

Нагадаємо, 23 вересня президент Володимир Зеленський розпочав свій візит до США із боєприпасного заводу у Скрентоні. Там він подивився, як вироблять снаряди для України.

Під час поїздки до США Володимир Зеленський збирається презентувати свій «план перемоги» президенту Джо Байдену. Він також зустрінеться з кандидатами у президенти Камалою Гарріс і Дональдом Трампом.

Відомо, що 24 вересня Зеленський виступить на засіданні Ради безпеки ООН, на полях Генасамблеї ООН проведе двосторонні переговори з лідерами країн і міжнародних організацій. Також заплановані зустрічі з представниками американських оборонних та енергетичних компаній, з українською громадою.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *