ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові 7-річному хлопчику успішно видалили пухлину, яка деформувала палець

Олег Дерев'янко

|

Медики дитячої лікарні св. Миколая у Львові врятували руку 7-річному хлопчику, видаливши пухлину, яка могла позбавити його можливості рухати кистю. Про це Львівському порталу повідомили у Першому медоб’єднанні Львова.

Коли Ярославу було три роки, на великому пальці правої руки в нього з’явилися смужки чорного кольору. Спочатку батьки подумали, що син просто вдарився. Втім вирішили про всяк випадок показати дитину спеціалістам. Вінницькі медики з’ясували, що це невус – доброякісне утворення у вигляді пігментної плями на шкірі. Пухлина утворилась прямо під нігтем Ярослава.

Місцеві хірурги видалили крихітний новоутвір. Однак через чотири роки в дитини стався рецидив: пальчик почорнів і навіть почав деформуватись.

Мама хлопця привезла сина до фахівців лікарні св. Миколая у Львові, де обстеживши дитину, спеціалісти з’ясували, що цього разу пухлина розрослася вже на самій кістці нігтьової фаланги. Ба більше – вона деформувала палець та підняла вже геть чорний ніготь. А через біль хлопчик уже не міг повноцінно рухати кистю.

На мультидисциплінарному консиліумі онкологи, травматологи й хірурги вирішили, що оперувати потрібно якнайшвидше.

Під час втручання хірурги повністю видалили пухлину, а з нею – і частину кістки. На момент втручання розмір новоутвору сягав уже понад 1,5 сантиметра. Тож на місці, де була пухлина, утворився дефект. Тобто бракувало невеликої частинки пальчика, а здорова кістка була оголеною.

Аби закрити її шкірою, хірурги виконали лоскутну пластику. Вони зробили геометричні розрахунки, викроїли шкіру з різних частинок пальця дитини й перекрили дефект.

Операція минула успішно і зараз Ярослав уже повернувся до Вінниці.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Перше медичне об’єднання Львова

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *